Donkade In ontwikkeling

De voormalige Leerlooierij Van den Assum krijgt een nieuwe bestemming. In en rond het rijksmonument worden 23 woningen gerealiseerd onder de naam Donkade. Hoe de woningen er uit komen te zien ligt nog niet vast. De voormalige leerlooierij heeft een uitgebreide historie. De bestaande bebouwing geeft een goed beeld van de industrialisatie van het oude looiproces. Deze rijke historie vormt de leidraad voor het nieuwe ontwerp.

Donkade biedt straks prachtige kansen aan een gemêleerd gezelschap van nieuwe bewoners. Voor ‘elk wat wils’ is het motto. Daarom wordt een diversiteit aan woningtypen gerealiseerd. Op Donkade blijven de meeste monumentale onderdelen van de oude leerlooierij behouden. In het monument zijn traditionele appartementen, grondgebonden woningen, split-level-woningen en lofts mogelijk, eventueel gecombineerd met kantoorruimte of atelier aan huis.

De nieuwbouwwoningen zijn grondgebonden en daardoor ook heel geschikt voor starters en gezinnen. Denk aan een ruim terras aan de Donge met uitzicht over het Heuvelpark. En dat allemaal als onderdeel van een industrieel rijksmonument.

Kortom, Donkade is voor eenieder een inspirerend project met unieke woningen!


Een vervallen rijksmonument aan de Donge. Creatieve woonoplossingen met een industrieel karakter.

Bestemd voor elkaar.

Aanzicht Minder Mensen Large
Overzicht 01 Large
Shutterstock 327714959 Large
Overzicht 02 Copy Large
Voorgevel 2 D Large
Shutterstock 329838251 Large
Voorgevel Persp Large
Shutterstock 304456820 Large

Meer weten over Donkade

Bekijk onderstaande downloads


Voor meer informatie bezoek de website van Donkade:

www.donkade.nl